My Friends
Grab a Graphic from pYzam.com


Saturday, January 26, 2013

Korean Drama > School 2013

Salam.
Lately,aku tergila-gilakan satu 
citer korea ni..
Tajuknya 'School 2013'..
Citer dia xder unsur yang teen x blh 
tgk la xcept ada unsur keganasan(buli)..

Citer ni b'temakan persahabatan &
usaha guru-guru nak pelajar diorg b'jaya..

Sinopsis dia lebih kurang camni >
Go Nam Soon (Lee Jong Suk) mengulang tingkatan
di Seungri High..Dia selalu menjadi sasaran
rakan sekelas yang merupakan seorang 
pembuli,Oh Jung Ho (Kwak Jung Wook).
Nasibnya bertambah malang
apabila dilantik menjadi presiden kelas..
Yang specialnya,kelas dia m'punyai 2 org guru kelas 
iaitu Kang Se Chan (Choi Daniel) &
Jung In Jae (Jang Na Ra) yg selalu x sependapat..

Pada suatu hari,ada pelajar baru yang akan masuk
dlm kls diorg..Tau-tau je,pelajar baru tu,
Park Heung Soo (Kim Woo Bin) prnh ada 
hubungan rapat dgn Go Nam Soon..
Pelajar2 lain menyangka Nam Soon dibuli oleh 
Heung Soo (akibat sesetengah perkara
yang dilakukannya seperti tolong membelikan Heung Soo makanan),
padahal Nam Soon lakukannya dgn sukarela & Heung Soo tak
pernah minta atau suruh pun..

Rupa-rupanya dulu,Go Nam Soon &
Park Heung Soo adalah kawan baik,
hubungan diorg dah mcm siblings..
Park Heung Soo dulunya adalah pemain bola sepak 
sekolah..Go Nam Soon pula dulunya adalah ketua pembuli
sekolah yang dikenali dengan gelaran 'Tsunami' 
di sekolah lama diorg.
Football coach Heung Soo menyuruh Heung Soo
keluar dari geng2 pembuli tu kalau dia nak masuk team bola sepak.

Dan menjadi tradisi group tu,kalau nak keluar,
kena tibai dgn geng2 lain cukup2 dulu..
Dan masa tu lah secara x sengaja Nam Soon 
tercederakan kaki Heung Soo mengakibatkan 
Heung Soo terpaksa lupakan impian untuk bermain bola sepak..

Sejak kejadian tu,Nam Soon dropped out dari sekolah tu & 
diorg x bersua sehinggalah 2-3 tahun lps tu di Seungri High..

Dan kalau nak tau cerita selanjutnya,
tengok sendiri la ya?
Anda boleh tontonnya di:
1. Dramaheaven
2. Dramafever 







2 comments:

Kebahagiaan Hidupku said...

aaaaaaammmmmmmmmboii....k-drama addict!

Ak tengok muka pelakon korea se pesen sjer...huhu

Aishah Jahirah said...

peminat drma korean ye....hehee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...